lørdag 10. juli 2010

Babyteppe/ Babyblanket

Dette er det ei stund sidan var ferdigstrikka. Eg starta på det på toget på veg til Hønefoss den første helga i mai då eg skulle på kurs i Bløtvevskirurgi på smådyr. Eg tok ikkje med meg oppskrifta og dermed visste eg ikkje kva rekkefølge dei ulike lappane skulle vere i. Angra litt på det ettersom eg kunne ha strikka dei remse for remse,- det hadde gitt meg litt mindre monteringsarbeid. Men...eg kan jo ikkje sitte på toget frå Bergen til Hønefoss utan noko handarbeid!!! Så då var det berre å strikke, og montere i veg etterpå. Det har lagt ei stund etter toving, før eg hekla kanten rundt, sydde alle kastestinga rundt kvar rute og nålefilta figurane på. Fargane kjem ikkje heilt til sin rett, men, men... Det limegrønne og den lyseblå er Tove garn. Resten er Rauma Finull. Mange flotte fargar i Rauma Finull, men eg er veldig misfornøyd med den brune. For den tovar IKKJE likt som resten av garnet, slik at dei rutene er større enn dei andre og gjer teppet litt bulkete inni teppet og litt skeivt og skakt på midten. Hadde jo forventa at alle fargane innanfor same garntype tova likt. Men, men... Eg har no fått brukt opp meir garn frå garnlageret, så det er kjekt. Eg har ikkje kjøpt eit einaste nøste enno, bortsett frå garnet til Prinsessekronene som eg strikka for ei veninne (men der var det ho som kjøpte garnet. :) ).
Det er ei stund sidan eg har lagt noko ut på Ravelry og no, så eg får sjå om eg ikkje får gjort det ein dag. I dag har det vore strålande sol og varmt. Deilig å sitte på terassen med handarbeid.
Mønster: Sandnes Toving Tema 11
Garn: Tove og Rauma Finull
Pinnenr.: 4mm
Mengde: 376g
_____________________________________
I started to knit on this babyblanket the first weekend in May, but it is always hard to finnish of. Especially when there is a lot to do, like sewing, crocheting and needle felting. I will put it in one of our giftboxes and we will see where it ends up.

14 kommentarer:

Snuppesnella sa...

Kjempefint teppe du har strikka !
Flotte fargar ! Kjekt å få brukt av garnlageret vårt. Men eg syns ikkje det minkar kor mykje eg brukar av det... Merkelig det der. ;)

Når garnbutikken i nærområdet fristar med "Ta 3, betal for 2".. er det ikkje lett. Eg lurer på om det er ein magnet ved inngangen, som seier KOM INN, her er det godt å vera ! :)

Miriam sa...

Lekkert fargerikt teppe

Hanne sa...

Kjempe fint teppe, herlige farger :D

Rigmor sa...

for ett flott teppe!!! Sikkert utrolig kjekkt til vinteren også når det er tovet i tillegg!
Ha en flott helg videre :)

marianne sa...

Å,så fint teppe!! Fine farger:-) Men merkelig at ikke alle farger tover likt,det har jeg opplevd også.Ha en flott lørdagskveld:)

Frøken Lykkelig sa...

Kjempefint teppe!!! Det er jo så deilig med tovete tepper.. tovete ting i det hele tatt er veldig fine :-)

Monica Therese sa...

Åh næmmen så herlig teppe =)
Babyen som skal bruke dette er jammen en heldig liten venn ;)
Ha en god helg og en deilig sommer =)

Anja's hobbyblog sa...

Kjempeflott babyteppe, men skjønner godt at du er litt irritert på at de brunelappene tovet ulikt de andre, men sånn tror jeg bare det er. Jeg har har akkurat opplevd det samme, men det var med Iglo-garnet fra Europris, jeg strikket en hvit sittesau, og tovet den, etterpå strikket jeg en grå sittesau og tovet den på samme måte, men den grå ble mye mindre, neste litt for liten, men jeg håper det går greit for mottakeren er bare 2 år.

Anita Tørmoen sa...

Kjempefint babyteppe. Det synes ikke så lett at det har tovet forskjellig, men jeg forstår frustrasjonen din.

Glastrikk sa...

Flott teppe og det er veldig nyttig. Vi har brukt vårt veldig mye. Fortsatt god sommer!

Beate sa...

Kjempeflott teppe!! Kjedelig med garn som ikke tover likt! Å så flink du er å bruke av garnlageret da!!

sjante sa...

Så utrolig flott det ble:-) Kjempe fine farger. Flink du er

medina sa...

Det var et fint teppe du har strikket. God tur til Kemer i September. Det var deilig der.

Lise sa...

Kjempefint babyteppe! Nydelige farger. Ha en fin dag. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails