tirsdag 22. november 2011

Julestjerner og ny hund/ Christmas ornaments and our new dog

Eg strikka desse kjappe og søte julestjernene fredag formiddag. Kjem nok til å strikke fleire av dei. Litt knotete å hente opp maskene for å strikke baksida, men då det var gjort gjekk det kjapt og greit.
Garn: Drops Lima
Mengde: 30 gram
Pinnenr: 4mm


12. juni i år måtte me avlive vår gode og kjære hund, Siko. Etter det bestemte me oss i grunn for at me ville vente ei stund før me skulle ha ny hund. Siko var ein fantastisk snill hund, så me har vore veldig redd for å ende opp med å samanlikne ein evt ny hund med han. Før me fekk Siko forstod eg vel aldri heilt orda: "Hunden er menneskets beste ven!" Men då han var borte forstod eg vel for første gong kor tomt det var, og kor utruleg god venn ein hund er. Ein som alltid er glad for å sjå deg, alltid glad for å få vere med! I forrige veke begynte me å innsjå at det er ganske tomt her utan hund. Det og kunne kome heim, trøtt og sliten, men likevel er det ein der som er like glad for å sjå deg uansett! Alltid glad for å få vere med og få vere med på tur. På søndag var me og helste på Scott, ein 2 år gammal Border Collie hann, som er like snill og god som Siko, men i ein litt yngre og meir vilter utgåve. ;) Så god og herleg!! Han vart med oss heim og skal i første omgang vere her ei veke for å sjå at han trives med oss. Me trives i allefall veldig godt i lag med han, og det verkar som om han trives her og. ;) Han er med mannen min i fjøsen, i traktoren,- kort sagt heile tida. Medan Scott og eg går tur i lag og kosar oss i lag. Kjempekjekt å ha ein å gå på tur med kvar dag. Då me gjekk tur i dag, fekk han plutseleg auge på ein katt og fôr avgårde. Akkurat når det gjaldt katt var han ikkje heilt intressert i å høyre på meg heller, så eg trur me må trene litt på den. Men...då han kom springande i fullt firsprang tilbake nedover bakken snubla han i sine eigne bein og stupte kråke då han nådde flaten, opp igjen og sprang vidare i same tempoet. ;) Merkar at etter å kun ha hatt hund som har vore eldre enn 6-7 år, så er det ei artig overgang til ein ung hund på 2 år. ;) Så er det berre å sjå at Sotus og Scott vert gode venner, foreløpig har Sotus full panikk kvar gong han ser Scott, så me får prøve litt kvar dag.

19 kommentarer:

Orlaug sa...

Stilige, strikka julestjerner...det trur eg ikkje at eg har sett før.
Kjempefine Scott!!!! Det er nok stor stas å få hund i huset att....praktfull er han!

Frk.Badegakk sa...

For en vakker hund! Heldige dere! Tipper den får det fantastisk hos dere! Stjernene dine var flotte de og, men jeg var ærlig talt mer opptatt av hunden... *smelt*

Fru Helianthus annuus sa...

Åh, det var kjekt at dere har fått ny hund i hus :) Tanken på at dere mista Siko gjorde vondt langt inni sjela (jeg tror jeg er i stand til å sette meg inn i hvordan følelsen er), så godt at dere har fått en, ikke til å fylle sporene, men kanskje gjøre savnet mer overkommelig. Flott kar, det der!

Fru Helianthus annuus sa...

Åja, stjernene og ja :) Jeg har kjøpt inn garn til å strikke slike, men jeg skulle liksom rekke det før jul? :P

Smått og stort sa...

Skjønne stjerner! Og så koselig at dere har fått hund i huset igjen da! Håper han vil trives hos dere og bli der i mange, mange år :)

Gagn sa...

Gratulerer med hund!! Virka som ein fin type det :) Bare pass på så han ikkje får tak i dei fine stjernene ;)

Anonym sa...

Dei stjernene var stilreine og fine!!! Takk for tips & lenke!

Sonja frå Sunnfjord sa...

Fine stjerner!
Er nok kjekt med ny hund, ja:) Han virkar som ein vilter kar, hehe! Mannen og eg hadde ein Schæfer for mange år sidan, men den måtte avlivast pga dårleg lynne. Sidan vart det ikkje meir hund på oss, sjølv om junior har masa både titt og ofte om det opp gjennom åra.

G-Anette sa...

Så fine strikkastjerner! Ser litt pirk ut ja, men veldig lekre :)

Satser på at Scott blir det nye familiemedlemmet ;)

Klem

Lise sa...

Fine stjerner. Og gratulerer med ny hund.Hunden vår skulle bare være her ei uke den også, men den er her fortsatt. Og det er 4 år siden. ;)

Bitt@mi sa...

Så nydelig hund dere har fått:-) Dere får nok mange flotte turer med den!
Julestjernene var fine, og jeg har lyst å strikke sånne. Men har ikke hatt tid ennå.
Neste år skal jeg jammen bare strikke sånn kosepynt og ikke bare julegaver:-)
Ha en koselig dag!
Klem!

Høstmamma sa...

Disse julestjernene likte jeg veldig godt. Fikk lyst til å prøve meg på disse:-)

Å ha hund er utrolig koselig. Vi overtok også en 2 år gammel hund, og det gikk veldig greit:) Fin alder.

Ruth sa...

Dyr er viktige for oss tobente, det tror nå jeg. Og Scott ser ut som en skikkelig våken og opplagt ung fyr. :) Stjerne dine var flotte også. Jeg så noe lignenede på Ikea siste jg var der, men de var fullstendig utsolgt. Kanskje jeg kan strikke noen selv? Takk for mønsterlenken. Håper du får en fin uke videre.

mkm sa...

så fine hjerter du har strikket! :) jeg er absolutt ikke noen hundeperson, men en hund til turkamerat, det kunne jeg tenke meg! :) kos dere på tur!

trinemamma sa...

Veldig flotte stjerner. Å såå koselig med potensielt ny hund :-)
Vi hadde en retriver for vi måtte ta livet av for 3 år siden, og vi savner den fremdeles. Har ikke fått ny hund enda, men det blir nok :-)

Marianne Hope sa...

Disse var nydelige!! Si meg, navnet ditt ringer noen bjeller i hodet mitt. Bor du i nærheten av Mongstad, Lindås, Fonnes eller Hope tilfelgivis?? Pappas familie kommer derfra og jeg har masse slektninger der:):) Har ofte hørt snakk om "Keilegavlen" Hilsen fra Nederland:)

2ne sa...

Koselige stjerner du har laget :-)

Sissel sa...

Hund er bare fantastisk å ha. Jeg ønsker meg hund, men vi venter litt. Stjernene du har laget var fine, pynter opp i vinduer :)

1001ting sa...

Flotte stjerner, fikke lyst å strike, men det blir nok liten tid. Gasser på med julekuler nå.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails