onsdag 20. april 2011

Bolivia

Då er det nokre dagar sidan eg kom heim frå ein fantastisk flott tur i Bolivia!! Eg var der til saman i 14 heile dagar og fekk sett utruleg mykje. Eg skal prøve å legge ut nokre bilete i morgon og. Forrige helg (7.-10.april) la me turen mot La Paz, Copacabana, Titicaca sjøen og Isla Del Sol. Utruleg flott, men kaldt! Denne helga var me mellom 3600 og 4000 m.o.h. og i kontrast til Cochabamba der me var nedi ein dal på 2500 m, var det ein smule kaldare. I Cochabamba var det varmt og godt og skikkeleg sommartemperatur for ein nordbuar som meg, sjølv om vinteren var i emning der. Solte meg med faktor 30 og vart likevel brun og litt solbrent enkelte stader. ;)

Dette biletet er tatt på Isla Del Sol. Ein utruleg nydeleg plass! Sjøen som ligg der så fin og blå er Titicaca sjøen.
Utsikt over delar av La Paz.
Veninna mi jobbar på DNS (Den Norske Skulen) i Cochabamba og misjonen har ein fin ferieplass litt lenger ute på landet. Her er det eit lite basseng og mange flotte frukttre. ;)
Delar av eit fruktmarked nedi i byen ved politistasjonen.
Kristusstatuen sett frå politistasjonen.

Eg har opplevd og sett utruleg mykje, samtidig som eg har fått slappa mykje av, nytt sola og det å vere langt vekke frå alt kjas og mas. Ein dag besøkte me ein barneheim og helste på barna der, ein annan dag var eg med på Barnas Dag der barn med bl.a. Downs syndrom hadde oppvisning av ein dans. Utruleg herlege ungar! Endå er det slik i Bolivia at desse barna vil ikkje foreldra vite av, slik at det er søsken, tanter/onklar eller besteforeldre som skriv dei inn på skulen (det er to skular i byen som har klassar for desse barna), eller tar dei med til lege eller sjukehus. Foreldra vil helst ikkje vise seg saman med dei. Barna var så skjønne! Mange som kom og spurde om ein kunne ta bilete osv. ;) Så herlege!Eg har prøvd litt spennande mat som: Soupa de maní (peanøttsuppe), anticucho (kalvehjerte) og salteña.
Ein heilt fantastisk kjekk tur som anbefalast på det sterkaste!! :)

Ha ein kjempefin dag alle saman og ein flott påske!

4 kommentarer:

mkm sa...

høres kjempeflott ut! :) god påske til deg og!!

Greta sa...

Fint med sånne turer og opplevelser. Dei elver ein vldig lenge på. Og har ein tatt mange bilder kan ein mimre seg tilbake mange ganger.Ha ei fin påskehelg du også

Fru Helianthus annuus sa...

Kjekt å ha deg tilbake! Og flott at du har kost deg på tur, du har absolutt fortjent det!

Har ferie fra og med i morgentidlig, skal bli herlig, har kommet hjem for tredje gang i ettermiddag (de andre gangene har jeg rukket å parkere, låse opp ytterdøra og så har det ringt), og har vært litt besøk nattestid denne uka og (i natt hadde jeg ikke vakt, kun bakvakt, men jammen meg fikk jeg en feiloppringing som vekka meg likevel)

Ha en finfin påske!

snakkemunn sa...

Fantastisk opplevelse du har hatt og fint at du deler den med oss. Ha en fin kveld. :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails