mandag 4. april 2011

Cochabamba, Bolivia

I dette innlegget blir det ingen bilder, men kanskje eg får lagt inn enkelte når eg er tilbake i Noreg. ;) Onsdag 30.mars la eg turen mot Cochabamba i Bolivia. Sekken var lada med strikketøy, hekletøy, ei bok om fotografering med speilrefleks, ei vanleg humoristisk-treng-ikkje-tenkje-bok, ei digibok (Unni Lindell, mørkemannen, som eg lånte av ei veninne før eg reiste til flyplassen) og så var eg så heldig å finne igjen mp3 spelaren min som eg la musikk innpå for sikkert 4-5 år sidan. ;) Så...turen burde gå bra. Etter forsinkelsar, lange flygningar (lengste på 14 timar), testa nervøsitet (Sør Amerika er verkeleg eit kontinent der klokka tydeligvis ikkje er noko som mange har på armen eller følger), nye bekjentskap og mista bagasje kom eg omsider fram til Cochabamba og fekk treffe veninna mi. Eg kom fram torsdagkveld og endeleg i går fekk eg henta bagasjen, berre for å oppdage at delar av den er stjelt!!!! Det er jo berre ting, men kjedeleg når det er klede som er favoritt og som ein veit at ein aldri kjem til å få tak i igjen. Men, men...får anmelde det og gi beskjed til forsikringsselskapet.
Bortsett frå ein smule uflaks på vegen er Cochabamba og Bolivia absolutt eit land å anbefale!! Men eg er veldig glad for at eg besøker ei som kan spansk, for mine små spansk gloser som "si", "no" og "hola" kjem ein jammen meg ikkje langt med. ;) Og engelsk er ikkje noko som mange snakkar her.
Det er sol og varme her. Eg har fått handla ein del Fotrama alpakkaull på fabrikken. Dei klarte å trekke kortet mitt to gongar, men dei oppdaga det heldigvis sjølve, så i dag skal vi tilbake dit og ordne det. :) Det vert nok sikkert uansett meir garn som må handlast vil eg tru. Litt sightseeing har det blitt og,- utruleg mykje flott å sjå! Crazy køyring i trafikken, flotte områder på landsbygda og mykje fint å sjå i byen her. Eit herleg folkeslag og eit flott land!
Veninna mi er på jobb no, klokka er 0850 her (1450 heime), så om 6 timar har eg litt selskap igjen. I mellomtida skal eg kikke litt på nettet, strikke litt og sole meg.
Ha ein fin dag og ei fin veke alle saman!!

20 kommentarer:

Greta sa...

Det høyres ut som du tross alt har det kjempeflott. Litt svinn må ein vel regne med. Kso deg videre så skal eg glede emg til du viser bilder. klem fra Norge

Felisi sa...

Det hørtes ut som litt av en tur! Så kjedelig at tingene dine ble borte på veien, det er slikt man håper ikke skal skje... Men håper du får et flott opphold ellers!

Tone Bjerkan sa...

Så koselig du har det. Og du har pakka lurt forstår jeg.
=) Ha det fint i Bolivia.
=) Misemor

Beate sa...

Å så kjedelig med bagasjen, men jeg håper du får et supert opphold alikevel. Skal du være lenge? Kjenner jeg ble litt misunnelig nå altså, var i cochabamba for 9 år siden. På besøk hos en familie som jobbet på den norske skolen. Det var en fantastisk opplevelse, og jeg drømmer om å reise tilbake en gang! Håper du deler litt mer Bolivia opplevelser med oss etterhvert :)

Tovepia sa...

For en tur du er på!
Kos deg i eksotiske omgivelser og nyt uka, klem fra meg;)

Ruth sa...

Så artigt å vera på reise! Sjølsagt kjedeleg med bagasja da, men det er no slikt som kan skje.. Kos deg vidare! :)

mkm sa...

oj, det hørtes godt ut med sol og varme! :) kos deg videre!! og takk for koselige hilsner hos meg :)

Liv sa...

Det høres ut som du har spennende dager foran deg. en slik tur har jeg hatt lyst på lenge, men de jeg kjenner som har connection den veien er i norge nå...
du må komme deg rundt og få snakket med lokale mennesker, det er det som gir opplevelser og inntrykk;)

Og garn har du handlet, det er bra;)

Kjedelig med bagasjen, håper det dukker opp igjen...

Nyt ferien din!!

LilleAsk sa...

Så kjedelig med først koffert på avveie og så tyveri. Håper det ordner seg fint med forsikringsselskapet. Kos deg videre i Cochabamba.

Lisbeth Bula sa...

Torunn, det blir vel mange inntrykk! Jeg har bodd to år i Paraguay for mange år siden og prøvde å komme meg inn i Bolivia gjennom Brasil og kunne fortelle i vei om alskens viderverdigheter og mangt om det med klokka, ja. Men håper du får det hyggelig resten av tiden der.Uansett er det gøy å oppleve noe helt annet enn den hverdagen vi har hjemme i Norge. Nydelig strikk i foregående innlegg også, forresten!!!

Husmorspira sa...

Åh heldige deg! Kjenner at jeg er litt misunnelig, ja :)
Kos deg en masse på tur!

Guri sa...

Så spennende land å besøke! Kos deg!!! Og jeg må innrømme at jeg er bitte bitte litte granne misunnelig på det alpakka-garnet du nevnte... ;)
Klem :)

w sa...

Tusen takk for så hyggelig kommentar på bloggen min:) Så fin blogg du har:)

Deg vil jeg følge videre:)

Ønsker deg en flott tirsdag:)

Ulla-Bella sa...

Kos deg på tur - høres fantastisk ut:)

Barbro sa...

Hei
Takk for fin kommentar i bloggen min.
Du har en fin blogg med mye som jeg liker. Følger deg videre jeg, og gleder meg til å se flere innlegg hos deg.

Ønsker deg en fin uke videre
Klem

Hverdagsmamma´n Anita sa...

Oj, så herlig med en tur! Også så langt borte :)

Høres spennende og deilig ut. Synd med tapt bagasje da...Håper ihvertfall du får igjen noe på forsikringen!
Ha en fin tur videre!
Klem Anita

Lev Livet Lett Lokki sa...

DU makaløse så flotte denne bloggen var også!!
Og for en spennende tur du er på!! Leit med bagasjen din..., ja det var sannelig godt de oppdaget det dobbelttrekket! Men finfint at du har det bra med strikketøy, deilig sol, og en god venninne! Ønsker deg en vidunderlig ferie videre - så blogge svi :))
Var klem fra Lokki

Bitt@mi sa...

Ååååå, så herlig det høres ut:-) Spennende å besøke land langt borte, og ikke minst godt med sol og varme:-) Nå ble jeg grådig misunnelig på deg... :-O)
Ha en koselig tur, og ta med masse, masse sol tilbake til Norge!
Klem!

hobbystua sa...

Heisann:) Ja dette var en langtur du har tilbakelagt nå,men trist at du skulle bli frastjålet eiendeler. Men jeg ønsker deg en flott ferie og nyt dagene med sikkert mange flotte opplevelser.Og jeg håper du legger ut bilder når du er hjemme igjen:) Det var utrolig mye flott du har strikket ferdig:)

Flittige hender sa...

For en tur, kos deg :0)
Synd at du mistet bagsjen.
God påske!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails