tirsdag 20. august 2013

Klutestrikk

Klikk på biletet så vert det større.
I sommar arrangerte Bitta ein klutestrikk along på facebook. Det kom eit nytt mønster i veka og til saman skulle det kome fem mønster. Det kom tidleg fram at dersom ei av deltakarane klarte å halde seg røykfri gjennom heile alongen skulle det kome eit sjette mønster. Etterkvart meinte fleire og fleire at det er jo sju dagar i veka så me ønska oss sju mønster. :) Bitta hadde ei søvnlaus natt, ikkje det at eg unnar ho søvnlause netter, men det dukka jammen meg opp eit mønster nummer sju og. Eg har ikkje strikka mønster nummer 6, The Grand Finale, men det kjem nok på pinnane det og etterkvart. På dei to bileta til venstre er alle klutane samla som eg har strikka i alongen. Dei to turkise klutane er strikka i Idena Cotton Lux. Kluten som ligg nedst er Juniper (einer) og den som er øvst er Rowan tree (Rogn). Dei to lilla klutane er Bird Cherry (hegg). På biletet under dei to lilla er det eit sett med eit handklede og to klutar. Dei er og strikka etter mønsteret Bird Cherry. Dei to melerte klutane er Goat Willow (selje). Den kvite kluten som ligg åleine er White Birch (bjørk) medan den beige er Strikkeglede (den fann eg ikkje link til på ravelry. Eg har i tillegg strikka ein klut til i Bird Cherry, men den gav eg vekk før eg fekk tatt bilete. Alle klutane, utanom dei lilla, er strikka av HUV-garn. Dei lilla er strikka i Drops Paris, dei kvite i Gjestal Heklegarn, den beige i Sandnes Mandarin Classic og dei melerte i Anchor Magic og Anchor Magicline. Eg lærte ein gong i tida at det beste garnet til klutestrikk er umercerisert garn, men gjennom denne alongen har eg skjønt at mercerisert har best kvalitet og sugeevne berre det vert vaska i maskin 2-3 gongar før bruk. Så det vert spanande å prøve. Meir info om klutane eg har strikka finn du her.


I vår strikka eg desse to klutane i gåve til ei veninne. Dei er strikka av dobbel tråd Mandarin Petit og det gjekk med om lag 70 gram garn til kvar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Her var det mange fine kluter. :)
Klem Mette.

KatrineH sa...

Imponerende produksjon! Flotte kluter!

Bitt@mi sa...

Du har jammen ikke ligget på latsiden i sommer, det ser jeg! Nydelige kluter, og de var fargerike også! Her blir det kanskje noen gaver?
Klem! :)

Kort og Søm sa...

Så mange fine kluter :O)

Husmorspira sa...

Wow, her var mye fint, ja!! Har stått på her, ja :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails